Index Vakbarát Hírportál

Furgonos ámokfutó, verekedő autósok, rablóktól megmenekülő kamionos

2022. február 6., vasárnap 06:50

Még mindig borzalmas a közlekedési morál a hazai utakon, legalábbis erről árulkodik a civil pofátlan(tan)ítás kilencedik része verekedő autósokkal, ámokfutó furgonossal és egyéb csodákkal. Közben keressük azt, aki végre lenyomja a Teslát, és tudományosan megvizsgáljuk, mitől gondolunk szépnek vagy rondának egy autót?

Lehetséges, hogy egy villanyautó mellé ne kelljen hagyományos? És melyik az, amelyik hatótávban, töltési kapacitásban és praktikumban a legtöbbet adja? Verje már meg végre valaki a Teslát:

Ilyen állat márpedig a kalendáriumban sincs. Pedig az Allis-Chalmers Terra Tiger 6x6 nagyon is létezik, őrületes mókának ígérkezett, azonban nem váltotta be a hozzá fűződő reményeket:

A Volvo 2030-ra teljes modellpalettáját villanyosítaná. Ehhez viszont rengeteg akkumulátorra is szükségük lesz, amelyek beszerzését nem bízzák a véletlenre. A Northvolttal közösen építenek akkumulátorgyárat, a termelés 2025-ben indulhat be:

Kilencedik részével tért vissza a Civil Pofátlan(tan)ítás, a rossz hír pedig, hogy még mindig elképesztő mennyiségű ámokfutó és közlekedésre pszichológiai értelemben jó eséllyel teljesen alkalmatlan sofőr szaladgál közöttünk. A friss gyűjtésben van többek közt jobbról előző, piroson átsuhanó furgonos, a stoptáblára fittyet hányó száguldozó, sőt még fényes nappal verekedő büntetőfékező is:

Máshol is van azért probléma bőven, például Chilében. Egy kamion fedélzeti kamerája rögzítette, hogy afféle modern kori útonállók rablásra készülődtek, a sofőr viszont nem rezelt be, és autóval együtt eltúrta őket az útból:

Nemrég nagy port kavart a ronda autókról szóló cikkünk, de nem is várhattunk mást, hiszen mindenkinek más tetszik. Most azon elmélkedtünk, van-e bármiféle tudományos alapja annak, mit látunk szépnek vagy csúnyának:

(Borítókép: Totalcar)

Rovatok