Index Vakbarát Hírportál

A csaló hibridek ellen lépne fel az EU, itt a sportautópiac titkos tippje és egy V8-as Merci

2022. február 8., kedd 09:27

Ez a Supra már nem az a Supra, de azért így is szuper. De vajon betegágy-e a Merci-féle V8-as? Többek között erről, valamint elektromos mobilitásról és a csaló hibridek megszorongatásáról is szó lesz a mai Totalcar Híradóban.

Hideget és meleget egyaránt kapott 2019-es megjelenése óta a Toyota Supra. Való igaz, a név nem igazán stimmel, de a négyhengeres motorral ez a titkos tipp a sportautópiacon:

Megszorongatná a csaló hibrideket az Európai Unió. A döntéshozóknak ugyanis nem tetszenek a konnektoros változatok megtévesztő fogyasztási adatai, ezért új mérési módszert vezetnének be:

A V8 a pokolban is V8 – csakhogy nagyon nem mindegy, melyikről van szó. A Fotelnepper e heti adásában egy Mercedes CLS 500-ról lehet megtippelni, hogy vajon betegágy vagy egy igazán kedves hobbiautó:

A Mazda csökönyösen szembemegy a trendekkel, ha fejlesztési irányokról van szó. Villanyautó helyett mindenféle Wankel-motorról, meg univerzális platformról szóltak a hírek, most meg a kompresszoros kétütemű motor terveit védették le:

Az elektromos rollerekkel kapcsolatban jelenleg még sehol nincs igazán bevált szabályozás. Most azonban a britek szánták el magukat arra, hogy tisztába tegyék a dolgokat, méghozzá egy új jármű-kategória bevezetésén gondolkodnak:

Hétfőn megnyílt az Innovációs és Technológiai Minisztérium 400 millió forintos keretösszegű pályázata. Ezzel azt szeretnék ösztönözni, hogy aki csak teheti, cserélje le a kisteherautót elektromos teherbringára, úgynevezett cargobike-ra:

(Borítókép: Bolla György / Totalcar)

Rovatok