Index Vakbarát Hírportál

Jogsi nélküli ámokfutót fogtak, az Alfa Romeo lehet a megváltó

2022. február 9., szerda 06:02

Talán az Alfa Romeo utolsó mentsvára a Tonale, amelyet sokan megváltóként vártak – megmutatjuk, milyen lett. De egy újjáépített Škoda-legenda, fontos autóipari hírek és csepeli ámokfutó is jutott a Totalcar Híradóba.

Harmadszorra csak leesett az Alfa Romeónak, mit akar a nép. A Giulia és a Stelvio után nem estek ugyanabba a hibába, de vajon beváltja-e a hozzá fűzött reményeket a Tonale?

Nem akar véget érni az autós üldözések sora Magyarországon. Debrecen és Rákosmente után ezúttal Csepelen alakult ki hajsza egy renitens autós és a rendőrök között. Mint kiderült, a sofőrnek nem volt jogsija, kábítószergyanús anyag viszont annál inkább akadt nála:

Az utóbbi évek egyik legváratlanabb autóipari húzása volt a Toyota GR Yaris. A mérnökök elszabadultak, és zseniális játszós autót alkottak. Mi pedig megnéztük, mit tud a pályánkon, ahol a másodpercek ellen kell menni:

Bár a Škoda nem kifejezetten a sportkocsikról híres, a cseh márka hosszú történelmében azért olyasmire is volt példa. Ilyen az 1100 OHC Coupé, amelyből mindössze kettő készült. Az egyiket most építették újjá:

Összeborul a Faurecia és a Hella, ezzel pedig a világ egyik legnagyobb autóipari beszállítójává válnak közösen. Az új cég a Forvia nevet viseli:

A Tesláéhoz hasonló megoldást használhat a jövőben a Volvo. A svéd márka ugyanis az óriásöntvényekben látja a lehetőséget, mintegy 10 milliárd koronából korszerűsítik legnagyobb üzemüket:

Folytatja elektromos retró buszának hírverését a Volkswagen. Újabb és újabb információk derülnek ki az ID.Buzz-alapú villanyautóról, ezúttal például az, hogy benzinesekéhez fogható áron tervezik forgalmazni. Na, nem arra kell gondolni, hogy olcsó lesz, de azért ez biztató:

(Borítókép: Max Sarotto / Alfa Romeo)

Rovatok