Index Vakbarát Hírportál

Kisautó a családnak, Wankel-motoros RX-7 az újságírónak

2022. február 14., hétfő 06:45

A vasárnapot a tűzveszélyes BMW rendőrautók és egy gusztusos japán sportautó kezdte, de egy felbecsülhetetlen értékű Aston Martin és egy furcsa villanyautókba szánt megoldás is jutott a napra. Totalcar Híradó.

Az autóválasztás nehéz döntés, a Nepperűző viszont az ipar középpontjából hirdeti az Igét. Most épp olyan apróságok közül ajánlja a legjobbat, ami ideális a városba, autópályára ritkán téved, de sokáig egyben marad. 

Az Egyesült Királyságban évek óta gyulladnak ki rendőrségi BMW-k, úgy tűnik, az egyik dízelmotor nem bírja az extrém használatot. Most néhányan léptek, letiltják az érintett típusokata nagy sebességű feladatokról.

Más luxusmárkákhoz hasonlóan az Aston Martin is többször együttműködött külsős karosszériaépítő cégekkel, amelyek idővel gyűjtői ritkaságokká válnak. A Vignale DB2/4 is egy ilyen különlegesség, ma már csak egy darab van belőle. 

A Toyota az unalmas, de megbízható emberhordozóiról híres, de mostanság a vezetési élményt sem hanyagolják. A villanyautó önmagában nem túl izgalmas, de a japánok egy klasszikus kézi váltóval dobnák fel a rideg elektromos hajtást.

A Mazda RX-7 a Wankel-motor gyengeségei ellenére is a japán autógyártás egyik csúcsa, amelyet minden valamire való autórajongó ki akar egyszer próbálni. Antinak most sikerült, videótesztben örökítette meg az élményt.

Rovatok