Index Vakbarát Hírportál

A Kia EV6 lett az év autója

2022. március 1., kedd 06:10

Kihirdették az idei Az év autója díj nyertesét: a Kia EV6 diadalmaskodott, ezzel először lett a cím dél-koreai autóé. Közben a Volkswagen villanyautó-gyártását megbénította a háború, a Balatonnál meg egy vakmerő audis borzolta a kedélyeket. Ezekről is szól március első Totalcar Híradója.

A Kia EV6 lett Az év autója 2022-ben. Az eredményben két magyar zsűritag keze – vagy legalábbis szavazata – is benne van. Először nyert dél-koreai autó, ráadásul a dobogót is ők vitték el a Hyundai Ioniq 5-tel.

Ha már Dél-Korea: jó autókat eddig is gyártottak, még ha az efféle elismerések eddig el is kerülték őket. De vajon mennyire jó egy Chevrolet Cruze túl a tizedik évén?

Megbénította a Volkswagen villanyautó-gyártását az ukrajnai háború. A kábelkötegeket ugyanis ott gyártatták, az orosz invázió miatt nem kapnak árut. Az európai autóiparban a következő hetekben, hónapokban további fennakadásokat is okozhat a fennálló helyzet.

A Mazda eddig csak módjával kacsingatott az elektromos autók felé, de az átállás, úgy tűnik, mindenki számára elkerülhetetlen. Ott voltunk, amikor ismertették a márka terveit és lehetőségeit.

Olyan Mercedes készülhet hamarosan, amilyet már nagyon-nagyon régóta nem látott a világ. Négyhengeres SL sportkocsin dolgoznak a hírek szerint, de egészen biztosan nem lesz gyenge így sem.

Körforgalomban jobbról előző audist kaptak lencsevégre a Balaton közelében. Nem sokon múlt, hogy nagyon baj legyen, kis híján elvesztette uralmát a sofőr az A3-as fölött, de végül mindenki megúszta.

(Borítókép: Papp Tibor / Totalcar)

Rovatok