Index Vakbarát Hírportál

Drága és olcsó nyári gumi és egy használt Hyundai Kona

2022. március 2., szerda 06:20

Mindjárt itt a nyári gumik szezonja, ezért érdemes megnézni, hogy az ADAC mire jutott az új típusokkal. Aztán elektromos autók: egy használt Hyundai és egy új Fisker. Lesz még szó egy kibertámadásról, ami megbénította a Toyota gyárait, és egy nagyon könnyű, öreg Panhard is képbe kerül. Totalcar Híradó.

Most még cudar idő van, tegnap még havazott is, de lassan érdemes körülnézni a nyári gumik piacán. Ebben nyújt segítséget az ADAC nyárigumi-tesztje. Részletek, információk, eredmények és összegzés a cikkben.

Az elektromos autók egyre elterjedtebbek és egyre kompromisszummentesebbek. Olyannyira, hogy egy használt, nagyobb akkumulátoros példány már sokaknak vonzó alternatíva lehet. Hyundai Kona Electric használtteszt.

A Fisker a Karma nevű, véleményes külsejű autójával került a köztudatba, most viszont itt van új modelljük, az Ocean. A modellt az Egyesült Államokban már bemutatták, most pedig Európán a sor.

Kibertámadás érte a Toyota egyik beszállítóját, a Kojima Industriest, ezért az autógyár több üzeme is leállásra kényszerült Japánban. Mivel a Toyota elképesztő mennyiségű autót gyárt mindennap, egy kis leállás is hatalmas kiesést jelent. Ebben az esetben 13 ezer autó nem készült el.

Mindössze 50 lóerős ez az öreg Panhard, de még így is ütőképes tudott lenni a maga korában. A magyarázat a súlynál keresendő: az autó nagyrészt alumíniumból készült, így a súlya kevesebb mint 600 kiló.

Rovatok