Index Vakbarát Hírportál

Ezeket a páncélosokat használják az orosz–ukrán háborúban

2022. március 3., csütörtök 05:37

Nagyon hasonló páncélosokat használnak az ukránok és az oroszok is a háborúban. A Totalcar Híradóban ezeknek a technikai sajátosságait mutatjuk be, továbbá beszámolunk arról, mely autógyártók vezettek be korlátozásokat Oroszországgal szemben, és az új villanymotorok jellemzőiben is elmélyülünk.

Az orosz és az ukrán hadsereg fegyverzete nagyon hasonló. Mindkettőnek az eredete a szovjet időkre nyúlik vissza. Cikkünkben azt mutatjuk be, milyen fő jellemzők határozzák meg a tankok fejlesztését, és hogy mit használnak az orosz–ukrán háborúban:

A General Motors, a Jaguar és a BMW is jelezte, hogy kivonul Oroszországból. Utóbbi a helyi összeszerelést is szünetelteti, számos autóipari szereplő pedig a szállításokat függeszti fel:

A MűhelyPRN friss adásában egy olyan dél-koreai autót vizsgálunk át, amely egy kicsit amerikainak álcázza magát. Az igazi kérdés azonban nem az, hogy honnan származik, hanem hogy mennyire jól tartja magát tizenévesen:

Nagyot fordult a világ, amióta megjelentek a villanymotorok az autókban. Ma már nemcsak az elfogadható működés számít, hanem a teljesítmény, a fogyasztás és a költségek minimalizálása – egyszerre:

Elsüllyedt az Atlanti-óceánon, az Azori-szigetektől nem messze az a teherhajó, amely személyautókat vitt volna az Egyesült Államokba. Korábban írtunk arról, hogy kigyulladt, a fedélzetén pedig rengeteg autó, köztük luxuskocsik is a lángok martalékává váltak. Most újabb szomorú fejlemény történt a Felicity Ace ügyében:

Több kisebb benzinkút és a Shell után most a Mol is korlátozást vezetett be az üzemanyagból vásárolható mennyiséget illetően. A kormányzati árstop miatt megnövekvő kereslet alapjaiban forgatta fel a benzinkutak helyzetét:

(Borítókép: Harci jármű halad át Armianszkon 2022. február 24-én. Fotó: Sergei Malgavko / TASS / Getty Images)

Rovatok