Index Vakbarát Hírportál

Zöld utat kapott a német Tesla-gyár, de az igazi üzemanyag még mindig a benzin

2022. március 6., vasárnap 06:05

Feltételesen zöld utat kapott a Tesla németországi Gigafactoryja, de még bizonyítaniuk kell, hogy minden szabályos. Azt viszont már egy ügyfelük bebizonyította, hogy olykor homokszem csúszik a gépezetbe, például amikor felemás gumikkal szállítanak le egy autót. Ezekkel és egy csodás Maseratival itt a Totalcar Híradó.

Egyelőre feltételesen kapta meg az engedélyt a Tesla németországi Gigafactoryja. Brandenburg tartomány vezetése ugyan jóváhagyta az évi félmillió autós tervezett kapacitású üzem beindítását, de előbb Elon Muskéknak előbb bizonyítaniuk kell, hogy minden szabályosan tud működni:

Szintén a Teslához kapcsolódó hír, hogy egy ügyfelük homokszemet talált a gépezetben. A régóta várt Model X Plaidet ugyanis felemás gumikkal szállították le. Visszaküldte, és vett inkább egy batár dízel pickupot:

Micsoda szentségtörés egy Maseratiban a dízelmotor? Mondjuk, nem is volt hosszú életű, de kellett valami más megoldás arra, hogy legalább papíron takarékos legyen. Jött hát a hibrid!

Miközben a legtöbb gyártó a villanyhajtás mellett köteleződik el, a BMW-nél úgy döntöttek, megújítják a hathengeres, turbós benzinmotorokat. Jövőre talán már elérhetők is lesznek:

Végül pajtalelet döluksz: ilyen az, ha beszabadul valaki egy elhagyott BMW-szalonba, ahol aztán Alfákat, Lanciákat és NSU-kat is talál. Némelyiket vastag madárürülék-réteg alatt:

(Borítókép: Papp Tibor/Totalcar)

Rovatok