Index Vakbarát Hírportál

Moziteremre hasonlító BMW és különböző Toyoták

2022. március 17., csütörtök 05:41

Újabb részletek derültek ki az új 7-es BMW kapcsán, amelynek a belseje lesz a legnagyobb durranása. Közben teszteltük a Yaris Crosst, ezúttal benzines változatban, a MűhelyPRN vendége pedig egy Avensis kombi volt. Szó lesz még napi használatban lévő, öregedő V12-es Ferrariról és egy szintén V12-es, de nagyon friss Aston Martinról is. Totalcar Híradó.

Hiánypótló modell a Toyotánál a Yaris Cross, amely egy kisebb méretű, divatos, enyhén hobbiterepjárósra vett autó. Most a benzines változatot próbáltuk, manuális váltóval, amely lényegesen olcsóbb, mint a hibrid, de többet is fogyaszt. De hogy jön ki a matek, és milyen az autó többi része? Tesztünkből minden kiderül:

Egyre jobban körvonalazódik, hogy milyen lesz a G70-es kódú, új 7-es BMW. Az biztos, hogy a márka luxusmodellje radikálisan megváltozik. Többek között teljesen elektromos változat is készül majd, de mégsem ez a legnagyobb újítás, hanem a teljesen újragondolt beltér.

A legendásan megbízható autóival megérdemelten jó hírű Toyota egy korosodó példányát néztük át a MűhelyPRN legfrissebb adásában. Ez a 2011-es Avensis kombi 1,8 literes, szívó benzines, és 185 ezer kilométert futott. Vajon ez a Toyota is olyan megbízható és elnyűhetetlen, mint amit a márkától megszoktunk?

Van az úgy, hogy valaki csak azért vesz meg egy méregdrága sportautót, hogy aztán elrakva növekedjen az értéke. Szerencsére nem mindenkit csak a profit érdekel: ezt a több millió eurós Ferrari Enzót például napi szinten használja a tulajdonosa.

Ahogy szigorodnak a kibocsátási normák, az autógyártóknak egyre kevesebb mozgástér jut, ha hagyományos benzines vagy dízelautókat szeretnének piacra dobni. Hatványozottan igaz ez a nagy motoros sportautókat gyártó cégekre. Most mégis itt az Aston Martin V12 Vantage legújabb változata, amely valószínűleg egy dicső korszak szomorú végén egy hangosan üvöltő pont.

Rovatok