Index Vakbarát Hírportál

A legtakarékosabb autók és egy Škoda Kodiaq

2022. március 19., szombat 06:29

Drága az üzemanyag, ezért ma különösen fontos, hogy keveset egyen az autó, megnéztük, melyek ezek. Közben teszten járt nálunk egy benzines Škoda Kodiaq RS, amiről már azért is érdemes olvasni, mert az előbbi listában biztosan nem szerepel. Lesz még BMW–BMW-párharc az Erőmérőben, figyelmetlenül balesetet okozó rendőr, de még elektromos Maserati is. Totalcar Híradó.

Most, hogy az üzemanyagárak az egekben vannak – főleg olyan országokban, ahol nincs hatósági ármaximum –, különösen aktuális kérdés, hogy melyik autó kéri a legkevesebb energiahordozót a helyváltoztatásért cserébe. Nem a gyártók által kommunikált hivatalos adatokat néztük, hanem az emberek tapasztalatait.

A nagy és praktikus családi hobbiterepjárókból valamilyen faramuci igény kapcsán léteznek egy ideje sportos változatok. A Škoda Kodiaq csúcsa az RS, amely 245 lóerős, benzines turbómotorral gyűri az aszfaltot. De mit tud a gyorsan menésen kívül? Tesztünkből kiderül!

Az Erőmérőben az E46-os 3-as BMW két véglete járt: egy teljesen alap, 316i és egy csúcs M3. Az egyik alig több mint 100 lóerőt kéne, hogy tudjon, a másik pedig gyárilag 343-mal rémíti meg a sofőrjét. De mit mutat a gyakorlat és a számok? Meglepő eredmények a legfrissebb Erőmérőben!

Érdekes videó került fel a Redditre egy pár éves balesetről, amit egy figyelmetlen rendőr okoz: a kamerás autó sort előz, a rendőrautó pedig balra kikanyarodik elé. Vannak azonban érdekes körülmények ezenfelül is, amikre a cikkben bővebben kitérünk.

Manapság szinte minden gyártó kénytelen elektromos autót gyártani a fennmaradás érdekében, ami alól a sportautók gyártói sem kivételek. Most a Maserati mutatta meg az elektromos GranTurismót.

Rovatok