Index Vakbarát Hírportál

Mindszenti vonatbaleset: ilyen ütközésnél nem kerülhető el a tragédia

2022. április 7., csütörtök 06:16

Ha személyautó vonattal ütközik, annak nem lehet más kimenetele, csak tragédia. A Totalcar Híradóban megvizsgáljuk a körülményeket, és azt is megnézzük, hogyan omlott össze az orosz autópiac a háború kitörése óta. De érintünk könnyebb témákat is.

Szörnyű baleset történt hétfő reggel Mindszent belterületén: egy platós kisteherautó ütközött a menetrend szerint közlekedő motorvonattal. Az ilyen eseteknek nincs enyhe lefolyásuk, sajnos kódolva van a tragédia. Az okokat és körülményeket vizsgáltuk cikkünkben.

Az orosz–ukrán háború kitörése óta számos autóipari szereplő jelentett be szankciókat Oroszországgal szemben. Ennek meglett a következménye is, az ország autópiaca lényegében teljesen összeomlott.

Magyarország kedvenc Daciája a Duster, amely új autóként a paletta egyik legolcsóbb ajánlataként csalogatta a vásárlókat. De vajon milyen lehet használtan, ha tudjuk, hogy mindig vigyáztak rá, és családon belül cserélt gazdát? A MűhelyPRN friss adása megadja a választ:

Aki abban reménykedik, hogy a villanyautók forradalma már annyira a nyakunkon van, hogy hamarosan olcsón is hozzá lehet jutni ilyen kocsikhoz, el fog szomorodni. A Mercedes műszaki igazgatója szerint ugyanis a jelenlegi technológia mellett ez még messze nem a realitás.

A négyhengeres Mercedes sportkocsi azonban már a valóság. Bemutatták ugyanis a Mercedes-AMG SL43-at, amelybe a világ legerősebb sorozatgyártású kétliterese kerül.

Végül egy érdekes eset az Autójogásztól. Olvasónk balesetet okozott, az ő autóján ennek nem lett látható nyoma, a másik fél Renault Twingója azonban megsérült. Az 1,2 millió forint értékű kocsira 800 ezres kárt állapítottak meg. Rendben van ez így?

(Borítókép: Összeroncsolódott kisteherautó és kisiklott vonat Mindszent belterületén, a Déli utcai vasúti átjárónál 2022. április 5-én. Fotó: Rosta Tibor / MTI)

Rovatok