Index Vakbarát Hírportál

Autók műanyagból: mi van akkor, ha a Trabantnak volt igaza?

2022. április 26., kedd 05:58

Könnyű és korrózióálló alapanyag lenne a műanyag, de akkor miért nem használunk belőle többet az autókhoz? Közben az oroszok kis túlzással a kőkorszakba kényszerülnek, az Opel Corsa pedig 40 éves lett. Szó lesz még a Lucid Air európai bevezetéséről és a rollerek kegyetlen királyáról is. Totalcar Híradó.

Az autógyártásban sok helyen alkalmazzák a műanyagot, sőt, manapság egyre többen hirdetik is magukról, hogy újrahasznosított műanyagokat használnak. De miért nem használtuk ezt a könnyű és korrózióálló anyagot az autók több részéhez is?

Éreztetik hatásukat a szankciók Oroszországban: az ellátási láncra gyakorolt hatásuk miatt Euro V helyett már akár Euro 0-s haszongépjárműveket is gyárthatnak az országban.

Idén lett 40 éves az Opel egyik legsikeresebb modellje, a Corsa. Ennyi év alatt sok érdekesség összegyűlik, ebből válogattunk össze néhányat.

A rollerek egyik legdurvábbika 11 lóerős, és akár 100 km/órával is képes hasítani. Nemcsak a menetteljesítménye, az ára is brutális ennek a kétkerék-hajtású szörnynek.

Úgy tűnik, hogy nemsokára Európába is megérkezik az egyik legjobban várt villanyautó, a Lucid Air. A sok szempontból még a Tesla csúcsmodelljére is ráígérő, 1080 lóerős Air várhatóan nyár körül érkezhet.

Rovatok