Index Vakbarát Hírportál

Így vernek át az amerikai importtal

2022. április 27., szerda 05:43

Az Amerikából származó autókkal is ráfaraghatunk, ha nem vagyunk elég körültekintők. A Totalcar Híradóban azonban szolgálunk pár tanáccsal ennek elkerülésére. Megnézzük, van-e még létjogosultsága egy dízelnek 2022-ben, és megmutatjuk, hogyan gurul ki a garázsból a Škoda, amely 40 éve ott búslakodott.

A tengerentúlon sem kolbászból van a kerítés, illetve az amerikaiak sem hülyék. Nem dobálják el csak úgy a jó autókat – persze ez nem azt jelenti, hogy kizárólag vízkáros és töröttből helyretákolt romokat lehet kapni importból. De körültekintőnek kell lenni:

Ott voltunk Kistarcsán, amikor egy csapat elszánt srác kimenekített a garázsból egy S100-as Škodát. A nagy dolog az egészben, hogy az autó már negyven éve ott dekkolt. Most talán kap egy új esélyt:

A Hyundai Ioniq 5 elég klassz autó, de mindig van hová fejlődni. Most például a platformtárs – és Az év autója – Kia EV6-tól kapja meg a nagyobb akkumulátorcsomagot. De nemcsak a hatótávja lesz nagyobb, hanem az ereje is megnő:

Hamarosan megérkezhet a sportos AMG-változat a nemrég megújított Mercedes-Benz C-osztályból. Ha pedig hinni lehet a rendelkezésre álló információknak, ebbe is négyhengeres motor kerül. Búslakodni azért nem kell, gyenge biztosan nem lesz:

Végül a nagy kérdés: van-e még létjogosultsága bármilyen dízelautónak 2022-ben? A válasz nem egyszerű, mert a technika rengeteget fejlődött, a motorok takarékosak és strapabírók, de a napjaik minden bizonnyal meg vannak számlálva:

(Borítókép: Bolla György / Totalcar)

Rovatok