Index Vakbarát Hírportál

Egy jól sikerült Skoda, akksik és egy sportos Merci

2022. április 29., péntek 06:10

Frissítették a Skoda Karoqot, mi pedig kipróbáltuk. Közben a Mercedes bemutatta a C-osztály AMG-változatát, a vártnál kevesebb hengerrel. Továbbá túl olcsó villanyautók, fejlődő akkumulátorok és egy ízlésesen retró Porsche 911. Totalcar Híradó.

Öt év után frissítették a Skoda közepes hobbiterepjáróját, a Karoqot. Az összhatás meggyőző: a külsőhöz finoman, de értő kezekkel nyúltak, és a belső is jó irányba finomodott. Vezettük.

Az elektromos autók ára nem kezdett a terjedésük ütemével arányosan csökkenni, pedig sokan nagyon várják azt a pillanatot, amikor filléres tétel lesz a villanyautó. Ennek azonban nem csak előnye van.

Bemutatták az aktuális Mercedes C-osztály AMG-változatát, ami a C43 típusjelzést kapta. A gépterembe egy nagyon erős, de hengerszám szempontjából meglepő motor került.

A villanyautók legfontosabb része az akkumulátor, ezek esetében viszont még mindig várat magára a nagy technológiai áttörés. Ugyanakkor azt se lehet állítani, hogy nem fejlődnek: az akksik energiasűrűsége folyamatosan növekszik.

Gusztusos retró 911-est mutatott be a Porsche: a Sport Classic csodás múltidézés, ami a Porsche Heritage Design sorozatát bővíti.

Rovatok