Index Vakbarát Hírportál

Amikor az autókereskedő lekezelő és agresszív

2022. május 28., szombat 05:54

Nemcsak akkor érezheted magad rosszul, ha átvernek egy autóval, hanem például akkor is, ha már a telefonban ki akar oktatni a kereskedő. A Totalcar Híradóban bemutatunk egy ilyen esetet, és megnézzük azt is, milyen kérdéseket vet fel a benzinárstoppal kapcsolatos legfrissebb intézkedés.

Ha kinézel egy autót, megtetszik a hirdetés alapján, a következő lépés, hogy felhívod az eladót. Úgy tűnik viszont, hogy már ahhoz is szerencsére van szükség, hogy értelmesen válaszoljon a kérdésekre, ne legyen lekezelő és agresszív:

A modern autók már tele vannak tömve képernyőkkel, szinte bármilyen üzenetet képesek lennének megjeleníteni képpel, hanggal, szöveggel. Mégis egy halom piktogramot kell megfejtenünk, mintha csak egyiptológusként küzdenénk a hieroglifákkal. De mennyire megy ez az átlagautósnak?

Uniós vizsgálat várható a kétféle benzinár miatt Magyarországgal szemben. A kormány ugyanis arról döntött, hogy a külföldi rendszámmal rendelkező autósok nem tankolhatnak hatósági áron. Ez viszont nem biztos, hogy összhangban van az EU-s joggal:

Ha valakinek mégis külföldi rendszámos autóba kell benzint vagy gázolajat csepegtetnie, bőven a 480 forintos ársapka fölötti összegekre számíthat. Megnéztük, pontosan mekkorákra:

Na, de mi van, ha egyáltalán nincs rendszám? Autón persze kötelező, de idehaza az ötvenes robogókra nem kell ilyen azonosító. Nem egyértelmű tehát, hogy nekik jár-e a hatósági áras benzin vagy sem:

(Borítókép: Totalcar)

Rovatok