Index Vakbarát Hírportál

Nyolc dolog, amit rosszul tudsz az önvezető autókról

2022. június 14., kedd 06:01

Az önvezetéssel valamilyen szinten minden autógyártó foglalkozik. Mégis keveset tudunk róla, sok a tévhit, ezeket próbáljuk eloszlatni a Totalcar Híradóban. Megpróbálunk tanulni egy balesetből, és egy sportos BMW érkezését is nagyon várjuk.

Nagyon sok még a kérdés az önvezető autókkal kapcsolatban, a legfontosabb talán a felelősség jogi és etikai kérdésköre. Él továbbá rengeteg tévhit is a fejekben. Cikkünkben összegyűjtöttük azt a nyolc dolgot, amit a legtöbben rosszul tudnak:

Hétvégén rendezték meg a Le Mans-i huszonnégy órás autóversenyt, amelyen – már-már mondhatjuk, szokás szerint – tarolt a Toyota. Igaz, a japánoknak nincs is igazán nagy riválisuk, ami a gyári alakulatokat illeti. Legalábbis egyelőre:

Az egyik autós nagyon bizonytalan volt, a másik talán túlontúl magabiztos, ebből aztán látványos baleset lett a 6-os főúton. Az esetről videó is készült, amelyet többféleképpen lehet értelmezni:

Sportos csúcsváltozatot kap az új 2-es BMW. Motorját az M4-esből már ismerhetjük, igaz, lesz némi eltérés. A fékeket is a teljesítményhez igazították. Azonban úgy hírlik, kevésbé játékos az autó, mint elődje:

Fura autóbalesetben veszthette életét az orosz Facebook, azaz a Vkontakte két vezetője. Egy sarkvidéki expedíció során nem sikerült egy folyóátkelés, két jármű is elsüllyedt, de az egyikből ki tudtak menekülni az utasok:

(Borítókép: MTI)

Rovatok