Index Vakbarát Hírportál

Miért nincs felelőse a teherautóról leszakadó gyilkos vasdarabnak?

2022. június 22., szerda 07:43

Tízméteres vasrúd szabadult el egy teherautóról tíz évvel ezelőtt. Egy munkásokat szállító buszt talált el, egy ember meghalt, egy másik megsérült. A Totalcar Híradóban arra keressük a választ, miként lehet, hogy nincs felelős. Hoztunk egy halom képet a veterános Parkoló Parádéról, és mutatunk egy vadonatúj negyvenéves Mercit is.

Létezik az, hogy egy halálos balesetnek nincs felelőse? 2012-ben három kamion gurult egymás mögött, a szembejövő sávban egy munkásokat szállító busz haladt el. Az egyik teherkocsiról elszabadult egy tízméteres vascső, ami egy ember halálát és egy másik sérülését okozta. Cikkünkben ennek a balesetnek az utóéletét vizsgáljuk meg:

Zebra Terv néven hirdetett háromnapos ellenőrzést a rendőrség, amely során a gyalogátkelőhelyekre fordítottak nagy figyelmet. Most az eredményeket is nyilvánosságra hozták. Összesen 3545 szabálytalankodót fogtak:

Nagyszerűen sikerült az idei második Parkoló Parádé. A csillogó veteránok kerültek a középpontba, de persze nemcsak kiállítási darabokkal telt meg a Hungexpo, sokan voltak, akik szívesen meg is osztották másokkal örömüket, és bekapcsolódtak az autóztatásba:

A végére pedig egy gyönyörű sztori a taxisofőrről, aki úgy gondolta, a régi, megbízható Mercije után már csak rosszabbat kapna, ezért gyorsan vett még egy ugyanolyat, amíg lehetett. A tartalék autóra soha nem volt szüksége, így közel negyvenévesen mindössze 82 kilométerrel került elő:

(Borítókép: Totalcar)

Rovatok