Index Vakbarát Hírportál

Mutatunk 10 mobilappot, amely megkönnyíti a nyári utazást

2022. június 26., vasárnap 05:41 | aznap frissítve

A gyorshajtást sehol nem nézik jó szemmel, pláne, ha bőven rá is duplázunk a megengedettre. Egy porschés például 120 helyett 285 km/h-val hasított a spanyol autópályán. A Totalcar Híradóból kiderül, milyen büntetést kaphat, mutatunk tíz klassz alkalmazást utazáshoz, és az autók nagy ellenségeivel is szembeszállunk.

Helikopterrel eredtek a spanyol rendőrök annak az ír férfinak a nyomába, aki Porsche 911-esével 285 km/h-val hasított. A megengedett 120 lett volna, ez a mutatvány pedig súlyos következményekkel járhat:

Átalakulhat ősztől a budapesti parkolás. Egységesítenék a rendszert, a fővárost négy zónára osztanák. A legdrágább helyeken akár 600 forintba is kerülhet egy óra. Cikkünkben a zónahatárok térképét is megmutatjuk:

Fa alá parkolni nem szerencsés, több okból sem. Egyrészt egy hevesebb vihar letördelheti a gyengébb ágakat, ezek kisebb kárt okozhatnak, de ha egy nagy, öreg gally szakad le, esetleg az egész fa kidől, kész a totálkár. És aztán még a madarak is ott sunyítanak:

Sok bevásárlóközpontnál megfigyelhetjük, hogy a bejárathoz elég közel kapnak helyet a villanyautó-töltők. De vajon használhatják ezeket az elektromos járművek akkor is, ha éppen nem akarnak tölteni? Autójogászunk válaszol:

Végül pedig egy igazán aktuális téma. Nyár van, sokan indulnak útnak, ezért mutatunk pár olyan okostelefonos alkalmazást, amelyek megkönnyíthetik a dolgunkat. Mert nem csak a navigáció lehet hasznos:

(Borítókép: MTI; címlapkép: Varga Máté/Totalcar)

Rovatok