Index Vakbarát Hírportál

Ilyen hibrid mellett a dízelnek semmi esélye

2022. július 1., péntek 05:40

A Totalcar Híradóban megnézzük, milyen egy igazán jó hibrid Honda, valamint írunk a BMW sajátos felhívásáról is. Foglalkozunk több komplikált jogesettel is, mint a baleset, amelynek mindkét érintettje meghalt, vagy a 4 millió forintos kárt okozó elszökött kutya.

Az új, kizárólag hibrid hajtáslánccal készülő Honda Civic bemutatóján jártunk, ahol meglepetten tapasztaltuk, mennyire jó is lehet egy ilyen autó. Cikkünkből kiderül, miért:

Egy olvasónk kutyája kiszökött és elütötte egy új Audi. Az Autójogász megmagyarázza, hogyan kerülhetett ez 4 millió forintba a kutya gazdájának:

A taxis új fuvart kapott, ezért meg akart fordulni, közben viszont érkezett egy motoros, aki éppen előzésben volt. Az ütközést nem lehetett elkerülni. A motoros a kórházban meghalt, de néhány héttel később a taxis is elhunyt. A felelősség kérdése nem teljesen egyértelmű:

A BMW amerikai Twitter-oldala arra kérte a vásárlókat, hogy használják rendeltetésszerűen az irányjelzőt, ami egyesek szerint nem a prémiumautó-tulajdonosok erőssége:

Az Égéstér e heti adásában Pék Zoltán, a Valeo–Siemens elektromos hajtásokat és teljesítményelektronikákat fejlesztő magyarországi részlegének vezetője volt a vendégünk. Kérdeztük többek között az elektromobilitás jövőjéről:

Az egyik legnagyobb autóipari konszern, a Stellantis vezetője szerint sürgősen költségcsökkentésre van szükség a villanyautó-gyártás területén, különben akár az egész iparág összeomolhat:

(Borítókép: Gajdán Miklós/Totalcar)

Rovatok