Index Vakbarát Hírportál

Megyék Harca – Tudomány

2010. január 29., péntek 13:26 | tizennégy éve frissítve

Az első fordulóban 12 tudományos kérdést teszünk fel - földrajz, biológia, fizika, geometria és a haverok. Minden kérdés megválaszolására 15 másodperc áll a rendelkezésére. Eredményével győzelemre vezetheti megyéjét!

Az egész éven át tartó, havonta más-más témakörrel jelentkező Megyék Harcában megmutathatja, hogy az ön megyéje a legokosabb az országban. Nincs más dolga, mint három perc alatt válaszolni 12 kérdésre. Ha további részleteket akar megtudni a játékról, vagy csak szeretné megtudni, hogy honnan juthat hasznos információkhoz a sikeres tesztkitöltéshez, kattintson ide.

Ha csatlakozni akar megyéje facebookos csoportjához, megyéjére kattintva eljuthat a megfelelő oldalra.

Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Budapest, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém, Zala.

A helyes válaszokat a játék lezárása, február ötödike után közöljük.

update kedd 12:30: a verseny jelenleg nagyon kiélezett, a megyék fej-fej mellett haladnak, de az élen immár stabilan Csongrád áll. Budapest behozta kezdeti lemaradását, Békés vesztett egy kicsit a lendületében, Győr-Moson-Sopron egyfolytában az élbolyban. A legtöbbes Vasnak, Szabolcs-Szatmár-Beregnek és Bács-Kiskun megyének kéne javítania, utóbbi kettőből a lakosságszámhoz viszonyított játékosok száma is nagyon alacsony. A legjobb és a legkevésbé ügyes megye közt azonban alig 0,3 pontos a különbség, tehát még bárki bejöhet az első helyre. Hajrá megyék harca!

Rovatok