Index Vakbarát Hírportál

Nagyon ért a magyar a gazdasághoz

2010. április 2., péntek 09:14 | aznap frissítve

Remekül sikerült a Megyék Harca harmadik fordulója. A legokosabbak ezúttal az idősebbek voltak.

Talán a válság, talán a választások közeledtével egyre gyakrabban felmerülő gazdaságpolitikai kérdések tehetnek róla, de meglepően sok jó válasz érkezett a Megyék Harca harmadik fordulójában. Pedig voltak félelmeink, hiszen most nem egy olyan populáris témakörről volt szó, mint februárban, amikor filmekről kérdeztük az olvasókat.

Ennek ellenére még sosem lettek ilyen jó eredmények, hiszen az átlagos pontszám közel tízezer teszt kitöltése után 7,94 lett, ami rekordnak számít: a tudományos fordulót 7,66-ra, a filmest 6,78-ra hozta az ország. De tovább megyünk: a legrosszabb megyeeredmény 7,76 pont lett, ami majdnem olyan jó, mint az eddigi legjobb pontszám (7,81), amit még Csongrád ért el a filmes fordulóban.

Most először az idősebb korosztály felet a legjobban, a 65 évnél idősebbek majdnem kilenc pontos átlagot hoztak, és ahogy azt várni lehetett, a gazdasági kérdésekben még kevésbé érintett 18 alatti korosztály érte el a legrosszabb eredményt.

 

De jól szerepeltek a felsőfokú végzettséggel rendelkezők:

 

És a férfiak is.

 

Ha azt vizsgáljuk, hogy mennyien értek el egy, kettő, három... tizenkét pontot, a szokásos piramisalakú görbét kapjuk, és nagyon kevés az a teszt, amiben egy jó vagy egy rossz válasz sincs, kevesen próbáltak tehát csalni.

 

Végül nézzük a kérdéseket, és a helyes válaszokat:

Jövő héten a már megszokott videókban elemezzük ki a helyzetet, addig is nézze meg, hogy kik szerepeltek a legjobban az első

és a második fordulóban

Rovatok