Index Vakbarát Hírportál

Megint keleti a legokosabb megye

2010. április 15., csütörtök 13:14 | tizennégy éve frissítve

Csökkent a különbség az egyes megyék közt, az összesített eredményben már csak ötszázalékos a különbség, és a tudásszint is kiegyenlített, a lelkesedésben azonban elég nagy a szórás. Jól sikerült a gazdasági forduló.

A forduló lezárása után megírtuk már, hogy a gazdasági fordulóban érték el a legjobb eredményt a megyeharcosok: átlagosan 7,94 pontot szereztek, többet tehát, mint a tudományos fordulóban (7,66) vagy a filmesben (6,78).

A megyék közt azonban már elég nagy volt a szórás, hiszen a legjobban szereplő területi egység 8,04 pontot kapott, míg a legrosszabb eredménnyel végző 7,77-et.

De akkor nézzük a pontos eredményeket:

 

A leglelkesebb megyék sorrendje azonban csak nem akar változni. Miközben például Budapest most a hatodik helyre csúszott vissza a jó válaszok arányát tekintve, tökösségben még mindig az első, hiszen a lakosságszám arányát tekintve innen játszottak a legtöbben. A főváros mögött azonban ott van az örök éllovas Vas megye, majd Csongrád (a két közigazgatási egység a korábbi fordulókban is kitett magáért).

 

Végül ismét elkészítettünk a második forduló összesített sorrendjét, amiben figyelembe vettük az eredményeket és a játékkedvet is. Egy bonyolult képletet felhasználva az ezer lakosra jutó játékosok számának kétszereséhez hozzáadtunk hatot, az eredményt elosztottuk kettővel, majd ezt megszoroztuk a tesztben elért eredménnyel, és az egészet megint osztottuk kettővel.

 

A következő héten a választások örömére belpolitikai kérdésekkel térünk vissza.

Rovatok