Index Vakbarát Hírportál

Megyék Harca - Tech

2010. május 27., csütörtök 10:39

Itt az ötödik forduló, a technológiai kérdéseké, most kiderül, melyik a leggeekebb megye az országban. Processzorok, webkettes okosságok, informatikai történelem: aki maximális pontot ér el, kopogtathat a Microsoft ajtaján, biztos kap valami igazgatói állást.

Lassan fél éve fut kvízjátékunk az Indexen, tízezrek követnek minket Facebookon vagy Twitteren, több ezren várják hónapról-hónapra a hírleveleket, a helyzet meg közben egyre fokozódik: egyes megyék elhúztak a többiektől, vannak, akik stabilan jó teljesítményt nyújtanak, és akadnak olyan területei az országnak, ahonnan a lakosságszám arányában folyamatosan hatalmas az érdeklődés.

Tréfás tények a megyékről

Magyarország az 1950-es megyerendezés óta közigazgatásilag 19 megyére és Budapestre oszlik. A legnépesebb területi egység a főváros 1,7 millió lakossal, a megyék közül Pest megyében laknak a legtöbben, összesen 1,2 millióan. A legkevesebben, 207 ezren Nógrád megyében élnek. Területre Bács-Kiskun a legnagyobb 8445 négyzetkilométerrel, a legkisebb Komárom-Esztergom 2265-tel. A népsűrűség a megyék közül Pesten a legnagyobb, 176 fő négyzetkilométerenként, 55-tel Somogy a legritkábban lakott. A legtöbb település (358) Borsod-Abaúj-Zemplénben van, a legkevesebb (60) Csongrádban.

Forrás: Wikipedia.

A mostani fordulóban elsősorban a geekek lendíthetnek nagyot megyéjük helyzetén, hiszen technológiai jellegű kérdéseket teszünk fel, de azok is szép eredményt érhetnek el, akik csak annyit tudnak, hogy a Youtube-on időnként vicces videók vannak.

Aki még bizonytalan, megyéje facebookos csoportjából nyerhet némi bíztatást, és néhány titkos információhoz is hozzájuthat a forduló kérdéseiről:

Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Budapest, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém, Zala.

Teches fordulóról van szó, így aki rá akar tolni a geekfaktorra, az okvetlenül kövesse Twitteren is az eseményeket.

Aki meg elég bátorságot érez magában, rögtön ki is töltheti a tesztet:

Rovatok