Index Vakbarát Hírportál

Poloskák miatt megy tönkre a New York-iak kapcsolata

2010. október 25., hétfő 15:25

Sokan szakítanak amiatt, mert párjuknál van poloska, turisták mondják le már befizetett útjukat – New Yorkban egyre komolyabb gondot okoznak a poloskák.

Egyre több New York-i állítja, hogy hallott már olyan párokról, akik a poloska miatt szakítottak. A poloskák ugyanis elszaporodtak a lakásokban, színházakban, üzletekben – írja a CNN.

Egy teljesen véletlenszerűen megállított férfi azt állította, hogy ismer olyan párt, akik emiatt szakítottak: a lány annyira félt a fiú lakásában található poloskáktól, hogy nem volt hajlandó randevúzni vele. Egy másik esetben egy ingatlanügynök állította, hogy barátja megkérdezte tőle, vannak-e nála poloskák az ágyban, mert ha vannak, akkor többet nem látja.

Megfigyelők szerint a legfőbb vesztese a poloskák ellen vívott harcnak a romantika. Egy szakember sok kapcsolat megy tönkre a poloskák miatt. Egy példával élve, a lány lakásán voltak poloskák, a fiú ezért nem járt fel hozzá, később pedig szakítottak. Hiába szabadult meg a lány a rovaroktól, a kapcsolatot már nem tudta megmenteni. Timothy Wong szerint ennek oka, hogy már baj volt a kapcsolattal, a rovarprobléma csak előhozta azt.

A telefonok folyamatosan csöngenek a hatóságoknál, és nem csak azok, akiket megcsíptek a rovarok. Néhányan azért telefonálnak, hogy elpanaszolják, párjukat nem csípik a poloskák, csak őket. A problémával küszködőknek egyenesen azt ajánlja Donna Barnes kapcsolatokkal foglalkozó tanácsadó szerint, hogy az első randevúkon még ne árulják el, hogy poloska van a lakásban. Amikor a kapcsolat már alakulóban van, akkor kell megemlíteni a problémát.

Ugyanakkor valamennyien elismerték, hogy nagyon furcsa világban élünk, amikor a párok megvizsgálják egymást, hogy van-e náluk poloska.

A poloskák elszaporodása nem csak a párkapcsolatokban jelent komoly problémát. Már a turistákat is elriasztja, hogy az Empire State Building, a Bloomingdale's divatáruház és a Lincoln Centre is fertőzött lett. A hatóságok szerint már mondtak le utat emiatt.

Az ágyi poloskák leginkább a bútorok réseibe fészkelik be magukat és előszeretettel szívják mind az emberek, mind az állatok vérét. A városvezetés szerint valószínűleg a magas népsűrűség és a több millió turista miatt terjedtek el a városban.

Rovatok