Index Vakbarát Hírportál

Negyedik lett a magyar csapat a rejtvényfejtő vb-n

2010. október 29., péntek 12:16

Véget ért a 19. rejtvényfejtő világbajnokság Lengyelországban, Paprotnia városában. A hatnapos rendezvényen, ahogy eddig valamennyi világversenyen, ott volt a magyar válogatott is.

A Rejtvényfejtők Országos Egyesülete által szervezett válogatóverseny eredménye alapján négy versenyző indult a bajnokságon 27 ország 105 egyéni versenyzője között.

Az egyéni versenyben Madarassy Pál a 7., Horváth Zoltán a 17., Gyimesi Zoltán a 20., Németh Zoltán pedig a 39. helyet szerezte meg. Csapatban még sikeresebben szerepelt a magyar válogatott, hiszen 2006 után ismét a negyedik helyezést érte el a négyfős gárda.

Az egyéni világbajnokságot a japán Taro Arimatsu nyerte, míg a csapatok között az USA diadalmaskodott. A magyar csapat eddigi legjobb eredményét egyébként Madarassy Pál érte el 2006-ban, amikor aranyérmet szerzett, míg csapatban négyszer is bronzérmes volt a magyar csapat.

Sportdiplomáciai sikert is elért a magyar delegáció, mert a válogatott csapatkapitányát, István Györgyöt, a Rejtvényfejtők Országos Egyesületének elnökét beválasztották a World Puzzle Federation rejtvény-világszövetség ötfős elnökségébe.

A legközelebbi rejtvényes világversenyeket 2011. októberében Magyarország rendezheti meg, így a jubileumi 20. Rejtvényfejtő-világbajnokságot és az egyik legismertebb logikai rejtvény mestereinek szervezett 6. Sudoku-világbajnokságot is.

Rovatok