Index Vakbarát Hírportál

Férfiak is színlelnek orgazmust

2010. november 12., péntek 16:01

Korábbi tanulmányok kimutatták, hogy a nők kétharmada már színlelt orgazmust az életében, de a férfiakat eddig senki sem kérdezte erről. Talán mert az ejakulációt sokkal nehezebb színlelni. Most kiderült, hogy a férfiak körülbelül negyede játszott már el orgazmust.

Majdnem háromszáz diák - 101 nő és 180 férfi - segítségével végezték el a Kansasi Egyetem pszichológusai a férfiorgazmus rejtelmeit feltáró tudományos munkát. Azt is kiderítették, hogy mi a színlelés legfőbb oka.

A férfiak többsége nem látott esélyt orgazmusra, vagy úgy gondolta, hogy túl sokáig kellene küzdenie érte, és másképp nem tudott volna véget a közösülésnek. A nők és a férfiak is azért választották ez a módszert, hogy ne sértsék meg partnerük érzéseit.

A tanulmány szerint a férfiak és a nők is úgy gondolják, hogy a közösülés elhagyhatatlan része az orgazmus, és hogy annak először a nőnél kell megtörténnie.

Néhányan annyira ragaszkodnak ehhez a forgatókönyvhöz, hogy inkább a pontosan időzített kamu orgazmust választják a valódi helyett. A nők 20 százaléka azért színlelt orgazmust, mert úgy vette észre, hogy partnere is eljutott az élvezetek csúcsára, néhány nő pedig annak ellenére színlelt jól időzített orgazmust, hogy egyébként valódi orgazmusa is lehetett volna.

Rovatok