Index Vakbarát Hírportál

Megyék Harca: eredményhirdetés, díjátadó

2011. február 11., péntek 08:42

Egy éven át tartott, véget ért, most meg azt is eláruljuk, hogy ki volt a győztes. Nagy különbségek nem jelentkeztek, nincs nyugati, vagy keleti dominancia, az egész ország úgy okos, ahogy van.

2010. januárja óta folyt a harc, összesen tizenegy fordulóban vívtak egymással öldöklő küzdelmet a megyék, hogy elsők legyenek a megmérettetésben. A versenyzők fej-fej mellett haladtak, óriási különbségek nem alakultak ki, de az önálló közigazgatási egységnek számító Budapest, és néhány keleti megye, főleg Hajdú-Bihar végig az élbolyban szerepelt. A végeredmény elképesztően szoros lett, nézzük meg, ki nyerte a harcot.

Az egész éves harcot tehát Budapest nyerte. (Ami természetesen nem Pest megye részeként indult a küzdelemben, hiszen nem is az: önálló közigazgatási egység, az Alkotmány egy sorban említi a megyékkel.) De nem kell szégyenkeznie a versenyben folyamatosan elől szereplő Hajdú-Biharnak és Csongrádnak sem. Itt vannak a részletes eredmények a 11 forduló alapján.

 

Összeállítottuk az egyes fordulók nehézségi sorrendjét is. Nem voltak nagy különbségek, nagyjából hasonlóan viselte meg a játékosokat mindegyik témakör, bár az látszik, hogy a legkevésbé a technikai kérdéseket sikerült megválaszolni, a legjobban meg a történelem ment.

 

A nemek harcát a férfiak nyerték, akik hajszálnyival, de egész évben vezettek, és csak a bulvárkérdésekben maradtak alul.

Köszönjük mindenkinek a részvételt, és gratulálunk a dobogósoknak!

Rovatok