Index Vakbarát Hírportál

Kevesebbet élnének a karcsúságért

2011. április 6., szerda 11:14

A válaszadók 10 százalékának megérne 2-5 évvel rövidebb életet is a jó alak, 3 százalék pedig hajlandó lenne akár tíz évvel, vagy még többel is kevesebbet élni cserében. A megkérdezett 320 nő átlagéletkora 25 év, a mezőny legifjabbjai 18 éves, lista a 62 évesekkel zárul. Négyötödük szeretne fogyni, pedig 78 százalékuk testsúlya az egészséges határokon belül van, vagy az alatt.

90 százalékuknak voltak negatív gondolatai külcsínükről a kérdezést megelőző héten, egyharmaduk pedig naponta többször is elégedetlenkedik megjelenésével. A mezőny 5 százaléka hajtatott magán végre plasztikai műtétet, 39 százalék pedig hajlandó lenne szépészeti operációra, ha az nem lenne nagyon drága.

A felmérést Philippa Diedrichs, a West of England Egyetem vezetésével végezték. A kisebb testsúlyért a megkérdezettek negyede áldozna évente 5 ezer fontot - másfél millió forintot - jövedelméből, vagy mondana le munkahelyi előléptetésről.

A véleménykutatást a Succeed Foundation, egy olyan alapítvány végezte, amely étkezési rendellenességgel bajlódókon akar segíteni.

Rovatok