Index Vakbarát Hírportál

Új arcot kapott a csimpánztámadásban megsérült nő

2011. június 12., vasárnap 11:17

Húszórás transzplantációs műtéttel új arcot kapott az Egyesült Államokban egy nő, akit két éve életveszélyesen megsebesített egy csimpánz.

Meglepően szép lett - mondta a nő fivére a hét végén abban a bostoni kórházban, ahol az operációt végezték. A csimpánztámadás áldozata nem láthatja saját magát, mert a támadásban elvesztette a szeme világát.

A Connecticut államból való 57 éves nőt 2009-ben egy barátnőjének kedvtelésből, háziállatként tartott csimpánza támadta meg. Az állat letépte a nő orrát, és olyan súlyosan megsebesítette a száján, hogy azóta nem tudott szilárd ételt magához venni. Csövön át lélegzett, és csak az arcát eltakaró fátyolban ment emberek közé.

A nőnek maratoni műtét során új kart is átültettek, mert a majom letépte a bal alsó karját, és a jobb kezén is csak a hüvelykujj maradt ép. A két kart azonban néhány nappal később el kellett távolítani, mert szövődmények léptek föl. Az orvosok ennek ellenére nem zárták ki, hogy később újra megkísérlik ezt a műtétet.

Az orvosok reménykednek, hogy a páciens néhány hónap múlva újra fog tudni rendesen lélegezni, enni, beszélni, nevetni. A nő a műtét előtt azt mondta, már annak is örülne, ha végre ehetne egy hamburgert.

Rovatok