Index Vakbarát Hírportál

Jövő héten World Science Forum

2011. november 11., péntek 17:51

Szerdától péntekig zajlik a Magyar Tudományos Akadémia szervezésében a World Science Forum nevű tudományos konferencia. A rendezvényen az emberiség előtt álló kihívásokról, legégetőbb kérdésekről, az előretörő tudományterületekről és a feltörekvő tudományos nagyhatalmakról esik szó.

A Magyar Tudományos Akadémia ötödik alkalommal rendezi meg – az UNESCO-val, az International Council of Science-szel (ICSU) és az American Association for the Advancement of Science-szel (AAAS) együttműködve – a világ egyik legnagyobb tudománydiplomáciai, -politikai, -közéleti rendezvényét.

A WSF-re több mint száz országból érkeznek magas rangú vendégek, köztük Nobel-díjas tudósok, a világ elismert kutatói, tudományügyi miniszterek, a világ legnagyobb kutatás-fejlesztési befektetői, neves nemzetközi tudományos folyóiratok képviselői.

A konferencián előad többek között Irina Bokova, az UNESCO elnöke, Yuan Tseh Lee, Nobel-díjas kémikus, az ICSU elnöke, Alan I. Leshner, az AAAS vezérigazgatója, Jacob Palis, a Brazil Tudományos Akadémia elnöke, Gebisa Ejeta, Barack Obama tudományos nagykövete és Werner Arber Nobel-díjas genetikus. Az eseményen részt vesz Schmitt Pál, Orbán Viktor és Pálinkás József is.

Rovatok