Index Vakbarát Hírportál

Egy fújással berúgunk az új alkoholspraytől

2012. május 4., péntek 13:26

Egy francia-amerikai tudós, David Edwards és Philippe Starck designer megalkotta a WAHH Quantum Sensations nevű sprayt. A kis tasak könnyen hordozható, a lusta alkoholisták pedig pár fújással alkoholmámorban úszhatnak, igaz csak pár másodpercig. Ha hihetünk az ígéreteknek, a szernek nincs semmilyen utóhatása, nem leszünk minden fújás után másnaposak.

Egy gombnyomással 0,0075 mililiter alkohol jut a szervezetünkbe, ami azt jelenti, hogy körülbelül 1000 felel meg egy italnak, amiben 40-60 milliliter alkohol van. A kis mennyiség ellenére viszont nagyon hatékony, mivel a szájba juttatja a folyadékot nagy sebességgel, ahonnan a nyálkahártyán keresztül felszívódva a berúgásnak megfelelő euforikus élményt okoz. Egy spray-ben 21 fújásnyi adag van, és várhatóan 20 euróba (körülbelül 5600 forint) kerül majd.

Edwardsnak nem ez az első ilyen eszköze. 2008-ban megalkotta a Whifet,  egy cigaretta méretű aeroszolt, amely csoki-, kávé-, vagy teaillatot árasztott magából. Világszerte 400 ezret adott el belőle.

Rovatok