Index Vakbarát Hírportál

Brit énekesnő lehet az új orosz űrturista

2012. augusztus 24., péntek 08:40 | aznap frissítve

Az Interfax hírügynökség értesülései szerint Sarah Brightman brit énekesnő lehet a következő űrturista. A neve elhallgatását kérő forrás szerint az 52 éves énekesnő 2015-ben látogat el a Nemzetközi Űrállomásra (ISS), ahol utoljára a Cirque du Soleil alapítója, Guy Laliberte járt fizető turistaként még 2009-ben.

Oroszország eddig hét turistát repített az űrállomásra. Az utasok mindegyike legalább 20 millió dollárt, azaz 4,4 milliárd forintot fizetett az utazásért. Az amerikai üzletember, Dennis Tito 2001-ben elsőként vállalkozott az űrkalandra. A háromszemélyes Szojuz-űrhajókra azonban ma már alig lehet jegyet váltani, mivel a NASA űrsiklóinak tavalyi nyugdíjazása miatt jelenleg az orosz űrhajók az egyedüliek, amelyek utasokat szállítanak az állomásra.

Az Interfax hírügynökség forrása szerint Brightman, aki Az operaház fantomja című musical eredeti londoni és New York-i stábjának tagjaként szerzett hírnevet, egy hónappal ezelőtt járt Oroszországban, ahol orvosi jóváhagyást kapott a Moszkvához közeli űrhajóskiképző központban való felkészülés megkezdéséhez.

Rovatok