Index Vakbarát Hírportál

Túl messzire költözik a Csodák Palotája?

2012. október 2., kedd 11:49

Magyarország első interaktív tudományos kiállításának, a Csodák Palotájának vasárnap mennie kellett a Millenárisról. Bár már korábban kiszivárgott, a vezetés csak aznap hozta nyilvánosságra az új helyszínt.

A kiállítás új helye XXII. kerületben található, a Tropicariumnak is otthont adó Campona. A helyszínnel az a fő probléma, hogy nagyjából 15 kilométerre található a városközponttól, már külön vasúti megállója van. A Csodák Palotája a Millenárison alkalmas volt arra, hogy a vidékről oda látogató családok, osztályok a nap maradék részét eltöltsék a városközpontban, az új helyszín ehhez viszont már túl messze van, ráadásul önmagában nem túl sok, a fenti célközönségeknek való programot kínál.

A CsoPa Facebook-oldalán hozzászóló látogatók szerint nemcsak a vidékieknek jelenthet gondot az új helyszín, a budapestieknek is távol esik: van, aki az utazás meghosszabbodása miatt kiveszi a tantervből a palota látogatását, mások a megnövekedett költségekre panaszkodnak. Arról nem beszélve, hogy a külföldi turistáknak egyértelműen kiesik majd az új helyszín, nem túl valószínű, hogy a déliből kivonatoznának. Néhány hozzászóló szerint jó döntés született, mert legalább ott van a Tropicarium, és van parkoló is.

Ön mit gondol?

  • 1812
    Budapesti vagyok, és nem lesz jó
  • 1399
    Budapesti vagyok, és jó lesz a Campona
  • 640
    Vidéki vagyok, és jó lesz
  • 566
    Vidéki vagyok, és nem lesz jó

Rovatok