Index Vakbarát Hírportál

Kutyát kergetett egy kardszárnyú delfin

2012. november 21., szerda 13:53

Szokatlan videó készült egy kardszárnyú delfinről és egy fekete labradorról. A kutya beugrott a vízbe egy bot után, a delfin ezután elkezdte kergetni a labradort.

A videót Új-Zélandon készítette Deonette De Jongh, aki barátjával búvárkodni indult a Mathesons-öbölbe, Auckland északi részére. Az öbölbe beúszott néhány orka, azaz kardszárnyú delfin is. De Jongh később azt nyilatkozta, eleinte nem tudták, milyen állatról van szó, mert rosszak voltak a látási viszonyok.

A búvárok nagyjából negyed órát vártak a sziklákon, de akkora már kiderült, hogy nem cápák úsztak a sziklák közé. Miután a kardszárnyú delfinek elmentek, a búvárok visszamerészkedtek a vízbe. Húsz perc után azonban a delfinek is visszatértek, és innentől kezdve videó is van a történtekről.

Látni, ahogy az egyik búvár rémülten kiugrik a közeli sziklákra, és azt is, ahogy az orka elveszti érdeklődését iránta és inkább a vízben úszó kutya után ered. A labradornak sikerül sértetlenül megúsznia a kalandot, felháborodásában meg is ugatja a kardszárnyú delfint, de már csak a partról.

Rovatok