Index Vakbarát Hírportál

A Fülöp-szigeteken laknak a legérzelmesebbek

2012. november 22., csütörtök 14:29

A Gallup felmérése szerint Szingapúrban beszélnek a legkevesebbet érzelmeikről az emberek, míg a Fülöp-szigeteken és Salvadorban lakók hajlandóak erre a leginkább. A közvélemény-kutató cég három éven keresztül vizsgált 151 országot, mindenhol személyes interjút készítettek ezer emberrel.

A résztvevőket tíz érzelemről kérdezték, a válaszolóknak azt kellett megmondaniuk, hogy tapasztalták-e az érzelmeket az előző napon. Az érzelmek közül öt volt negatív (harag, stressz, szomorúság, fizikai fájdalom, aggódás) és öt pozitív (kipihentség, feldobottság, illetve az, ha a válaszolóval tisztelettel bántak, valami érdekeset csinált vagy mosolyt csaltak az arcára).

A Gallup átlagolta az igenlő válaszokat, és azt találták, hogy a legkevesebb érzelmet – legyen az negatív vagy pozitív – Szingapúrban élik át. Grúzia, Litvánia, Oroszország, Madagaszkár és Ukrajna áll a következő helyeken, ezen országok lakói sem szeretik megélni érzelmeiket.

A lista túlsó felén a Fülöp-szigetek áll, lakóinak hatvan százaléka éli meg ezeket az érzelmeket naponta. El Salvadorban, Bahreinben, Ománban, Kolumbiában, Chilében és Costa Ricán élnek még hasonlóan érzelmes emberek.

Magyarország a 67. a sorban, vagyis azon országok közé tartozunk, akik kevésbé élik meg érzelmeiket. A környező országok sincsenek sokkal előrébb a listán, Románia az 59., Szlovákia a 61., Ausztria a 73., Szlovénia a 86. Európában nem meglepő módon a spanyolok a legérzelmesebbek, de az elsők között vannak az írek, a belgák, a franciák és a ciprusiak. A Bloomberg Businessweek interaktív térképén további országok lakóinak érzelmeit ismerheti meg.

Rovatok