Index Vakbarát Hírportál

Megtaláltuk a legnagyobb magyar darázsfészket

2012. november 23., péntek 11:44

A darázsszezon végén óriási darázsfészkek kerülhetnek elő, néhányat a héten be is mutattunk, és arra buzdítottuk önöket, küldjenek hasonló képeket, ha nagy fészket látnak. Érkezett is több mint egy tucat fotó, és ezek csak azok, amik komolyan vették a kérést (volt ugyanis, aki a Parlament fotóját küldte be az ország legnagyobb darázsfészke gyanánt).

Károly nevű olvasónk pedig videót küldött egy Nádudvar határában található lódarázsfészekről, illetve annak megsemmisüléséről. Nézni is rossz, ahogy a dühös darazsak elkezdik támadni a kamerát.

A videóban látható fészek méretes, de azért nem kivételesen nagy, mert a lódarázs 4 centisre is megnövő darázsfaj, ebből következően elég nagy fészkeket épít. De önök kecskedarázsfészekből is küldtek ekkorát, lódarázsfészekből pedig még nagyobbat is. A lenti galériában ezek megtekinthetők.

A legnagyobb darázsfészket pedig Gary nevű olvasónk küldte be Kisnánáról, a fészeknek már a fele is ijesztően nagy. „Mindenféle túlzás nélkül a laza 105 kilómmal magzatpózban simán elfértem volna benne” – írja Gary. „A szomszéd Feri leszakította a felét, majd megtámadták a darazsak, de a rengeteg pálinka és sör a vérében hatástalanította a darazsak mérgét. Azt nem tudom, melyik hazánkban a legnagyobb darázsfészek, de az biztos, hogy ez az egyik legnagyobb.” Ezt minden további nélkül elhisszük, Ferinek pedig jobbulást kívánunk.„”

Rovatok