Index Vakbarát Hírportál

Buzz Aldrin kolóniát akar a Marson

2013. május 10., péntek 07:35

Buzz Aldrin amerikai űrhajós szerint az amerikaiaknak kell vezetnie a Mars kolonizációjához vezető folyamatot. Aldrin volt a második ember, aki a Holdra lépett, szerinte itt az ideje, hogy állandó marsi kolónia kiépítésén kezdjenek el dolgozni.

Az űrhajós a George Washington Egyetemen tartott konferencián beszélt arról, hogy a NASA-nak és az Obama-adminiszrációnak a 2030-as évekre kell megoldani a Mars-utazást. Nem is ért egyet Charles Boldennel, a NASA vezetőjével, aki azt állítja, hogy még nagyon sok technikai kérdés nincs megoldva.

Buzz Aldrin szerint már nagyon sokat kutattak a témában, amire szükség van az a politikai akarat és rengeteg pénz. Az Egyesült Államoknak továbbra is vezető szerepet kell vállalni az emberek űrutazásában.

A 83 éves űrhajós a napokban mutatta be legújabb könyvét, amely a Mars kolonizációjáról szól. A marsi állomást több nemzet építené fel, részt vennének az európaiak, a kínaiak, indiaiak, japánok és oroszok, de természetesen az amerikaiaké lenne a vezető szerep. Első lépésként a Mars holdjára, a Phobosra kellene három űrhajóst küldeni, ők felügyelnék a Marson épülő bázis építését.

Rovatok