Index Vakbarát Hírportál

Kirk kapitány fél a repüléstől

2013. szeptember 22., vasárnap 18:45

Richard Branson, a Virgin Galactic tulajdonosa meghívta William Shatnert, vagyis Kirk kapitányt a Star Trekből, hogy vegyen részt a cég első űrrepüléseinek egyikén. Shatner mindenki legnagyobb meglepetésére visszautasította az ajánlatot.

Branson szerint a 82 éves filmszínész azért utasította el az ajánlatot, mert fél. Branson szerint illúzióromboló volt Shatner magyarázata, hogy Kirk kapitány fél a repüléstől. William Shatner a Star Trek sorozat legendás első, hatvanas években készített évadjaiban játszotta el Kirk kapitány szerepét.

Shatner kicsit máshogy emlékszik a történtekre, szerinte Branson azt akarta, hogy fizessen is az útért. "Azt mondta nekem, hogy repüljek az elsők között, de még ki is fizettette volna velem a 125 ezer dolláros utat. Azt válaszoltam erre, hogy ha fizetsz, akkor felmegyek, egy nagyobb összegért kockáztatom az életem".

Néhány híresség, például Ashton Krucher hajlandó volt kétszázezer dollárt fizetni azért, hogy az elsők között legyenek, akik turistaként mennek az űrbe. A cég űrhajója, a SpaceShipTwo az első valódi turistahajó, amelyre már több száz jegyet el is adtak. Év végére szeretnék átlépni a száz kilométeres magasságot, ez után indítaná el az első séta-űrrepülő útjait a Virgin Galactic.

Rovatok