Index Vakbarát Hírportál

A legjobb esti mozi: jegesmedvék élőben

2013. november 5., kedd 17:57

Nézzen jegesmedvét élőben az explore.org-on! Az élőben követhető jegesmedvék most éppen a kanadai Churchill közelében várják, hogy befagyjon a Hudson-öböl vize, közben gyakran játszanak, verekednek, meg más módon is cukiskodnak.

Ne aggódjon, ezek a medvék már megszokták a kukkolást, ők a történelem legtöbbet vizsgált példányai. Kutatók ugyanis már húsz éve követik őket, hogy kiderüljön, hogyan befolyásolja életüket a globális felmelegedés. A helyiek nevet is adtak nekik, egyiküket például a nem túl hízelő Zsírsegg becenéven szólítják, írja a Guardian.

A livekontentnek az ad aktualitást, hogy éppen vonulási időszak van. Kamerákat a város körül és a partok mentén is több helyen állítottak, hogy láthassuk, ahogy a macik a frissen befagyott téli lakhelyükre sétálnak.

A projektet szervező explore.org szerint a medvék évről évre rosszabb kondiban jönnek az öbölbe, és ezért a felmelegedés okolható. Hiszen a felmelegedés miatt egyre kevesebb a jeges napok száma, így a medvék egyre később jutnak hozzá kedvenc táplálékukhoz, a gyűrűsfókához.

Rovatok