Index Vakbarát Hírportál

Elefánt–víziló: 1–0

2013. november 12., kedd 14:57

Elképesztő jelenetet fényképezett végig Namíbiában, egy természetvédelmi területen Rian Van Schalkwyk holland természetfotós. A területet súlyos aszály sújtja, ezért a vízpartokon egyre sűrűbb a forgalom, főleg, hogy ezeken a helyeken a rezervátumok dolgozói takarmányt raknak ki az élelemben szűkölködő állatoknak.

Van Schalkwyk egy ilyen itatóhelynél fotózott, ahová egy nagyobb csapat, nagyjából húsz víziló hűsölt éppen a vízben, és amikor a takarmányt megkapták, azonnal kijöttek a partra enni. Ekkor jelent meg egy agresszív elefántbika, hogy a vízilovakat szétzavarva lecsapjon az élelemre. Az egyik vízilóborjú azonban lassú volt, nem tudott időben kitérni, az anyja pedig a védelmében azonnal szembeszállt a nála sokkal nagyobb és erősebb elefánttal.

Ami ezután következett, attól leesett a sokat látott természetfotós álla. Az elefántbika az ormányával elkapta az egy-másfél tonnás vízilovat, és feldobta a levegőbe. A víziló a hátára érkezett, de nem történt komolyabb baja, miután megbizonyosodott róla, hogy a kölyke a biztonságos távolban, a csorda többi tagjával van, bemenekült a vízbe az elefánt elől, és ott várta ki, hogy fenyegetés megszűnjön. Az elefántnak végül nem is kellett az étel, elkergette a többi vízilovat is a környékről, aztán vett egy porfürdőt és morcosan távozott.

Rovatok