Index Vakbarát Hírportál

Visszatér a tamagocsi

2013. november 25., hétfő 14:47

A Bandai jövőre ismét piacra dobja a tamagocsit; a cég egy speciális kiadással, a Tamagochi Friendsszel ünnepli a játék 17. születésnapját.

Ha valaki nem emlékezne rá: a tamagocsi egy kulcskarikára fűzhető műanyag videojáték volt, amivel virtuális kisállatot lehetett nevelni, ami a legváratlanabb időpontokban csipogással jelezte, hogy enne, inna, kakilna vagy aludna. Ilyenkor néhány gombnyomással egy ideig elnémíthattuk, majd minden kezdődött elölről, és az egész addig tartott, amíg a kicsike éhen nem halt, vagy a felhasználó falhoz nem vágta.

A néhány ezer forintos műanyag játékból a Bandai világszerte 79 milliót adott el.

A Tamagochi Friends lényegében ugyanazon az elven működik, mint a korábbiak. A virtuális állatkákat továbbra is almozni, etetni, gondozni, pelenkázni kell, de, ahogy arra a Friends szó is utal, egy kis közösségi érzést is csempésztek a játékba: az egymásnak nyomott tamagocsik kapcsolatba léphetnek egymással.

Az amerikai modellt színes, az európait fekete-fehér kijelzővel szerelték föl; utóbbit várhatóan 15 fontért lehet majd megvenni az Egyesült Királyságban. A fekete-fehér tamagocsik év végén kerülnek a boltokba, a színes amerikaiak viszont csak 2014 őszén jelennek meg

Magyarországon díszsírhelyet kaptak

A technológia tudatbomlasztó hatását sokan szeretik az Iphone-premierekkel illusztrálni, pedig a tamagocsi-mánia már egy évtizeddel korábban bebizonyította, hogy ehhez nincs szükség az Apple-re. Pazaurek Dezső dunaszekcsői díszpolgár és médiaszemélyiség a kilencvenes években még külön tamagocsitemetőt is nyitott a Magyarországon elpusztult csipogó kulcstartóknak. A szertartáson hivatásos siratóasszonyok mélyítették el a gyászt.

Rovatok