Index Vakbarát Hírportál

Árván maradhat az albínó palackorrú delfin

2014. január 18., szombat 13:50

Egy kis albínó delfinből is delfináriumi mutatvány lesz, de könnyen lehet, hogy a szüleit megölik: idén is megismétlődik az Öböl című film tragédiája.

250 delfin várja egy japán öbölben a delfináriumok döntését: a delfinshow-k készítői fogják eldönteni, melyikük élhet tovább fogságban, a többieket megölik, vagy „legyengülve, véresen” engedik vissza szabad társaik közé – írja a Daily Mail.

A lap szerint a 250 palackorrú delfin között van egy rendkívül ritka albínó delfinkölyök is. A délnyugat-japán part mentén található öblöt az Öböl című film tette híressé, az ott bemutatott befogás és szelekció újra és újra ismétlődik.

Valószínű, hogy az albínó delfinre lecsapnak a delfináriumok, mivel rendkívül ritka. A lap szerint a delfinek elfogásáért az Iszana Halásztársaság a felelős, míg a Sea Shepher környezetvédő szervezet küzd a delfinek befogása ellen az öbölben.

A módszerről így ír egy delfinvédő oldal:

A halászok szonár használatával összezavarják a delfineket, akik ettől megrémülnek és csapdába ejtik őket az öbölben, ahonnan nincs kiút. Elválasztják a kicsiket az anyjuktól, szétdúlják a családokat. A delfinek egy részét eladják a delfináriumoknak, a többit pedig megölik és bálnahúsként csalással adják el.

Rovatok