Index Vakbarát Hírportál

Horgászok mentették meg a kisbálna életét

2014. május 12., hétfő 09:21

Komoly bajból húztak ki egy hosszúszárnyú bálna borjút ausztrál horgászok a nyugat-ausztráliai partoktól 25 kilométerre. Az állat farkára egy rákfogó ketrec kötele tekeredett, az egyik végén a ketreccel, a másikon egy bójával.

Joe megmenti a kisbálna életét

A horgászok közelebb kormányozták a hajójukat, és alaposabban is megnézték az állatot. Mivel tudták, hogy a közelben élő cápák akármikor örömmel felfalnák a fiatal bálnát, elhatározták, hogy segítenek rajta. Közben azt is látták, hogy a kötél csak szorosan rátekeredett az állat testére, de komolyabban nem gubancolódott össze.

A horgászok egyike, Joe Brogan a vízbe ugrott, és az addigra egészen megnyugodott állat közelébe úszott. "Olyan volt, mintha tudta volna, hogy segíteni akarunk" - nyilatkozta Brogan. Miután kicsit lazítottak a hurkokon, a férfi az állat farkához közel vágta el a kötelet, amit a ketrec súlya azonnal a mélybe ránttot, így a bálna kiszabadult.

A legénység beszámolója alapján az állat látható sérülés nélkül úszta meg a bajt, és egészségesen úszott el a környékről.

Rovatok