Index Vakbarát Hírportál

Itt az évszázad legjobb rakétaindításos videója

2014. május 28., szerda 09:48

Egyelőre nem tudni, pontosan melyik Proton-rakéta indításáról készült az a felvétel, amit magyar idő szerint kedd éjjel töltöttek fel a Liveleakre, de az biztos, hogy az egyik legjobb rakétaindításos videó, ami valaha is az internetre felkerült.

Földikutya végveszélyben

A felvételen az látszik, hogy egy ürgeszerű rágcsáló érdeklődve figyeli, hogy mit csinál körülötte az a sok ember. Aztán kicsit megrágcsálja a kamerát, majd megint nézelődni kezd, mit sem sejtve arról, hogy hamarosan egy hétszáz tonnás, 53 méter magas rakéta indul majd el mellette nem sokkal.

Sajnos a videóból nem derül ki, hogy a rágcsáló túlélte-e az indítást, de gyanús, hogy a felvétel készítője nem véletlenül tette oda a kamerát, ahova, így elképzelhető, hogy az állat már több indítást is végignézett közelről, és megszokta, hogy Bajkonurban néha a szokottnál kicsit tovább dörög az ég és remeg a föld. A videó alatti hozzászólásokat alapul véve az ürge vagy amerikai kém, vagy orosz tudós, esetleg ez az egész valójában nem is rakétakilövés, hanem az oroszok így grillezik a vadhúst.

Rovatok