Index Vakbarát Hírportál

Találkozás a világhírű mamutbébivel

2014. május 29., csütörtök 11:27

Globális turnéjának utolsó állomására érkezett Ljuba, a világhírű mamutbébi rendkívül jól konzervált teteme, a londoni Természettörténeti Múzeumba, ami egyébként is tele van dinoszauruszokkal és mindenféle egyéb állattal. Aki szeptember 7-ig megnézné a mamutbébit, mielőtt a leletet visszaszállítják a távoli Nyugat-Szibériába, annak néhány dolgot mindenképpen tudnia kell:

A mamutkiállításon Ljubán kívül még a hatalmas felnőtt egyedek koponyája valódi, a többi állat csak műanyagból legyártott replika, de a gyerekeknek ez jobban bejön, mert ideális állapotukban, hibátlan kinézettel láthatják az őslényeket. Nincs lerágva a fülük és a farkuk, mint Ljubának, akire sajnos hamarabb rábukkantak a kutyák, mint az őslénykutatók.

A jégkorszaki óriások tematikába néhány kardfogú és óriásmedve is belefért, és fél óra alatt végigszaladhatunk az ormányosok fejlődéstörténetén, ami szülői szemmel nézve nagyon előnyös. A belépődíjhoz képest kissé szerény a mamutos tárlat, de azért ad némi kárpótlást az ingyenes részleg, ahol több százféle egyéb csontváz látható, a rajzfilmhősszerű Ichtyoszaurusztől a félelmetes gyilkológépekig.

Persze a múzeum legnagyobb sztárja nem az összeaszalódott kismamut, hanem a nevetséges gumi T. rex, ami csökött kis kezeivel kapálózik, mozog és hörög is a vendégek felé. Az mindenesetre biztos, hogy az őslényekért rajongó gyerek elégedetten fog távozni a múzeumból.

Rovatok