Index Vakbarát Hírportál

Kamikaze dongó nyomta le a pókot

2014. június 14., szombat 18:33

Egy pók, illetve a pók hálójába gabalyodott poszméh küzdelmét akarta felvenni telefonjával egy férfi, azonban még ennél a látványnál is érdekesebbet sikerült rögzítenie. Ahogy a pók közeledett a csapdába esett rovar felé, hirtelen egy másik poszméh csapódik be a pók mellett, kamikaze módjára.

A videón pár pillanat múlva újra feltűnik a második poszméh, és a lassításon jól látszik, ahogy kiereszti a fullánkját, elképesztő pontossággal megszúrja a pókot, és megint elrepül. A videót készítő férfi azért vette fel a jelenetet, hogy megmutassa a fiának, milyen kemény harc megy túlélésért a természetben.

Dongó ment dongót

A videón elhangzik, hogy nem tudja, honnan tudhatta a másik poszméh, hogy a társa veszélyben van. A kutatások szerint azonban a poszméhek elterjedtebb nevükön dongók), darazsak, méhek, hangyák és más rovarok képesek egyfajta vészjelző feromon kibocsátásra, amivel jelzik a közelben lévő társaiknak, hogy segítségre van szükségük. A méhészek a kaptárak ellenőrzésekor is azért használnak füstölőt, hogy elnyomják a feromonokat, és minél kevesebb méh próbálja megvédeni a kaptárt.

Rovatok