Index Vakbarát Hírportál

Az alacsonyabb férfiak többet szexelnek

2014. július 11., péntek 14:06

Rengeteg sztereotípia létezik azzal kapcsolatban, hogy milyen típusú férfiak szexelnek a legtöbbet. Ennek ellenére meglepően kevés tudományos tanulmány született a témában az ötletek tesztelésére. 

Most végre magyar és amerikai kutatók készítettek egy kutatást a témában Sexual Activity of Young Men is Not Related to Their Anthropometric Parameters címmel.

Az eredmények többsége nem túlságosan meglepő: ha olyan tényezőket figyelünk, mint a kor, súly, magasság és egészség, a fiatalabb, fittebb férfiak jobban járnak. Viszont van egy meglepő eredmény is: többet közösülnek azok, akik alacsonyabbak, mint 175 centiméter. A tanulmány megállapította, hogy az elhízás és az anyagcsere betegségek idős korban a szexuális funkciók romlását jelentik, akkor is, ha 45 éves kor alatt nem tapasztaljuk a tüneteket.

A kutatók 531 heteroszexuális 20 és 54 év közötti férfi vizsgálatából származnak, három andrológiai központból (a férfi termékenység, szexuális zavarok vizsgálatára szakosodott intézmények). Az életvitellel kapcsolatos adatokat is felvették. A szexuális együttlétek gyakoriságával kapcsolat kérdéseket a kutatók szerint „bizalmasan tették fel”

Rovatok