Index Vakbarát Hírportál

Színváltós fagyit nyalhatunk

2014. augusztus 1., péntek 10:27

Willy Wonka itt él közöttünk és színváltós fagylaltot gyárt. A valódi neve Manuel Linares, spanyol fizikus professzor, és nem a csokigyáros mesehős inspirálta a különleges édesség megalkotására, hanem a szintén komoly tudósokkal együttműködő Charlie Francis, aki sötétben fluoreszkáló jégkrémet készített.

Linares jégkrémje a Xamaleón nevet kapta, ami spanyolul kaméleont jelent. A fagyi ugyanis eleinte kék színű, de a nyelvünkhöz érve először lilás árnyalatú lesz, és végül teljesen magentára nyalhatjuk. A tudós egyelőre nem árulja el a receptet, mert még nem kapta meg rá a szabadalmi védelmet, és a különleges hozzávalót egyszerűen csak "szerelmi elixírnek" nevezi. Ezzel kell bevonni a fagyit fogyasztás előtt.

A gyümölcsös ízű fagylaltban egyébként természetes anyagok vanna, eper, kókusz, mandula, banán és más egyebek. Nem meglepő módon akkora az érdeklődés a fagyija iránt, hogy az IceXperience fagyizót, ahol ez kapható, tömegek ostromolják.

A fizikus pedig már készül a következő nagy dobásokra, folyamatban van egy ultraibolya fényre reagáló fagylalt fejlesztése, valamint készült egy Xamán nevű jégkrém is, amely Paruból és Afrikából származó gyógynövényeket, vágyserkentő afrodiziákumokat fog tartalmazni. 

Rovatok