Index Vakbarát Hírportál

Szájon át lélegeztettek egy elgázolt koalát

2014. augusztus 22., péntek 12:55

Egy önkéntes állatvédő megmentette egy koala életét, miután elgázolta egy autó. Mámint a koalát. A rémült állat az ütközés után felszaladt egy fára, ahonnan a tűzoltók hajították le.

A koalát a Melbourne-höz közeli Langwarrin mellett ütötték el csütörtök este. Egy motoros szemtanú hívta fel a Wildlife Victoria természetvédelmi szervezetet, hogy segítsenek rajta, és szemmel tartotta a fát, amire a koala felmenekült.

A tűzoltókat már a WV munkatársai értesítették, mivel sejtették, hogy a koalát nem lesz egyszerű leszedni a fáról, viszont muszáj volt megvizsgálni, hogy kideríthessék, megsérült-e. Az egyik tűzoltó végül ledobta az állatot a kollégáinak, akik egy takaróval kapták el.

Bár az állatmentők szívmasszázst adtak neki, és szájon át lélegeztették, a koala komolyabb sérülés nélkül megúszta az ütközést. Először azt hitték, Sir Chompsalotot, egy, az állatvédők körében már ismert koalát érte a baleset, de az azonosításnál látták, hogy ez egy másik példány.

A koalát az őt megmentő önkéntes után Seannak nevezték el, és egy állatotthonba vitték. Amy Amato, a Wildlife Victoria szóvivője szerint nem esett komolyabb baja, és reméli, hogy a megfelelő ellátás majd megteszi a hatását.

Amato arról is beszélt, hogy Ausztráliában gyakori a koalagázolás, és sokszor előfordul, hogy már csak akkor jutnak el az állatorvoshoz, amikor túl késő. A segítségnyújtást az is megnehezíti, hogy az elgázolt vagy kutya marta koalák ijedtükben felmenekülnek a fákra, ahol sokkal nehezebb hozzájuk férni. Amato szerint Sean esete jól példázza, hogy az önkéntesek mekkora segítséget nyújtanak az élővilág védelmében.

Rovatok