Index Vakbarát Hírportál

Mégsem lesz energiacella

2014. november 6., csütörtök 14:02

Több mint egyéves dicsőséges média-pályafutás után lezárulni látszik Széles Gábor energiacellájának története. A rejtélyes találmány, amit soha senki nem látott, és semmi konkrétumot nem tud róla, vissza-visszatérő slágertéma volt a magyar interneten, főleg azért, mert Széles előszeretettel mondott róla új és újabb, egyre homályosabb és egyre inkább sci-finek hangzó dolgokat. Elhangzott róla például az, hogy:

A találmány többször lekéste már a Széles által belengetett Nagy Leleplezés időpontját, de mindig úgy tűnt, hogy ezek csak apró csúszások a nagy tervben. A Békemenet-szervezésről és a Fidesz-kormány iránti feltétlen rajongásáról ismert milliárdos azonban most a Forbesnak adott interjújában mintegy mellékesen megjegyezte:

Megvolt a tudományos alapja az állításomnak még akkor is, ha később be kellett látnom, hogy ez a berendezés sorozatgyártásra még nem alkalmas.

Azért van remény, hiszen az, hogy sorozatgyártásra nem alkalmas, még nem jelenti azt, hogy prototípust vagy akár egyedi megrendelésre készült példányokat ne lehetne építeni belőle. Elvégre Széles szerint megvan a tudományos alapja az állításnak. Még akkor is, ha tulajdonképpen az sem derült ki soha, hogy pontosan mi az állítás. Ahogyan azt sem tudjuk, hogy van-e köze a bejelentés időzítésének a Csillagok között című sci-fi premierjéhez, amiben a legfontosabb tudományos tanulság az, hogy egyetlen dolog erősebb a gravitációnál: a szeretet.

(A találat a Cink érdeme.)

Rovatok